• Acest subiect are 5 răspunsuri, 3 voci și a fost actualizat ultima dată acum 6 luni de Mihai.
Vizualizare 6 articole - 1 la 6 (din 6 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #13708
  Aurel
  Participant

  Salut, dacă tot au venit, în sfărșit, smarturile astea, din nou, la Lidl, am reușit și eu să mai prind vreo câteva prize și vreo câteva becuri rgb pe care am reușit să le integrez în Home Assistant ca să fac niște automatizări cu lumini decorative de Crăciun. În sistemul meu smart home am home assistant pe rpi4 cu conbee2 și display pe tabletă android montată pe perete, Google Home, telecomanda universală broadlink cu care controlez, printre altele, șemineul electric, câteva întrerupătoare pe zigbee, câteva prize, telecomenzi și becuri de la Ikea, vreo două shelly, la care am adăugat acum prizele și becurile de la Lidl. Toate integrate în home assistant.
  Am făcut astăzi o automatizare cu routine în Google Home asociat prin duckdns la Home Assistant. Mi-a plăcut că pot să dau comandă vocală personalizată: Hey Google, Christmas time, cu care pornește o rutină care aprinde becurile în anumite culori, pornește prizele în care sunt puse instalațiile din brad și de afară și pornește muzica din playlist-ul meu de Crăciun de pe Spotify. Problema este că nu pot customiza mai mult: de exemplu să pornească luminile afară doar noaptea. Altă problemă este că acțiunile sunt executate pe rând cu un mic delay: de exemplu se aprind două becuri albastru, apoi la un pic de timp alte două roșu etc. și la urmă pornește muzica și strică un pic efectul de wow.
  Întrebarea este: credeți că s-ar merita o automatizare pe Home Assistant acționată de un swich virtual, pe care pot să îl pun la vedere și pe tableta home assistantului de pe perete, și care să fie pornit vocal și cu rutina de pe Google Home. Mulțumesc și aștept sugestiile voastre.

  #13808
  Stefan
  Keymaster

  Pe un switch definit in HA, care sa fie expus in Google Home, as merge si eu. Switch-ul iti poate face on/off pe o scena din HA. Tot in HA iti poti face regulile legat de lumina functie de sun etc.
  Probabil stii cum se face, dar las aici un link care cred ca explica bine. Daca mai cauta cineva ceva similar

  #13812
  Aurel
  Participant

  Mulțumesc pentru răspuns. Am reușit deja să fac o automatizare în HA controlată de un swich virtual pe care l-am asociat cu o routină din Google Home și merge mult mai bine decât doar cu routina din GH. Răspunsul tău mă bucură pentru că îmi confirmă că aceasta este varianta optimă.
  Acum lucrez la alte două probleme. Prima este că nu am reușit să pun în scena din HA condiționare de funcționare în funcție de timp zi/noapte doar pe device-urile de afară. Am pus scena într-o automatizare, dar condiția se pune pe toată automatizarea. Mă gândeam să fac o automatizare separată pentru instalațiile de afară și să comand cu același swich virtual și scena cu device-urile din casă și automatizarea separată condiționată de timp cu device-urile de afară. Dacă este o variantă mai bună, poate din configurare yaml sau altceva, sunt interesat de sugestii.
  A doua problemă la care lucrez este cu muzica ambientală în mai multe camere care să pornească cu aceeași routină. Am făcut o routină în GH care să pornească swich-ul virtual al automatizării din HA și playlistul meu de Crăciun de pe Spotify pentru că am prin casă două boxe google home și două chromecasturi. Problema este că aș fi vrut ca muzica să fie pornită tot din HA cu acel switch virtual afișat pe o tabletă de control al HA. Am reușit astăzi să fac integrarea Spotify în HA dar nu am cont premium și nu îmi arată controale plus că aș vrea să am control să selectez pe display-ul HA ce boxe să funcționeze și la ce volum. Mă tenta să comand și niște boxe sonos wifi de la ikea dacă pică netul și să am descărcată ceva muzică pe hdd-ul Home Assistant-ului . Mulțumesc și aștept sugestii.

  #13821
  Stefan
  Keymaster

  Iti poti defini un script care sa te ajute la conditie, gen o lampa sa se aprinda doar noaptea si una mereu:

  script:
   test_script:
    alias: Test script
    sequence:
     - choose:
      - conditions:
        - condition: template
         value_template: "{{is_state('sun.sun', 'below_horizon')}}"
       sequence:
        - service: light.turn_on
         entity_id: light.lamp1
     - service: light.toggle
      entity_id: light.lamp2
   mode: single

  La partea de media m-am jucat doar putin ca sa fac o sonerie care sa sune pe boxele google. Acolo te ajuta serviciile de media si poti mentiona si pe care din ele sa dea sunetul, volum etc.

  #13826
  Aurel
  Participant

  Mulțumesc mult pentru răspuns. Am să încerc să folosesc scriptul pe care mi l-ai trimis.

  #14026
  Mihai
  Participant

  Nu as vrea sa deviez de la topic, dar sper ca aici de incadreaza 😀 daca nu va rog sa imi spuneti si deschid un topic nou (in topicul de tuya exista, dar este strict legat de tuya si eu am nevoie de conectivitatea cu HA)
  Am integrat de curand luminile de brad de la dedeman si sky sparkle si integrarea cu tuya da rateuri in sensul ca dau comanda si nu face nimic inclusiv fct de on/off. Mentionez ca in aplicatia tuya totul este functional. Daca dau reload la integrare functioneaza pentru o perioada si apoi iar nu merge. Ati patit asa ceva? Ca workaround ma gandesc la o automatizare sa faca reload la integrarea de tuya (parca e posibil)
  Multumesc si sarbatori fericite!

Vizualizare 6 articole - 1 la 6 (din 6 în total)
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

©2022 SmartHome360.ro Totul Despre si Pentru Smart Home! Partener LoxonePartener KNX

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Creează cont