Etichetat: 

Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #13997
  Elespro
  Participant

  De ceva timp cochetez cu partea asta de Smart prin gadgeturi, am tot montat întrerupătoare tactile, tot felul de relee, cu unele chiar experimentând pe spatele clienților, și nu de puține ori am făcut și gafe din cauza că nu am studiat produsele. Așa că am zis să îmi pun de toate in apartamentul in care stau. Va fac o mica descriere la ce am folosit și pun și niște poze. O să fac și un filmuleț când oi avea vreme. Menționez că nenea asta fain de la Intrerupatoare-tactile.ro mi-a oferit consultanță și majoritatea produselor folosite. Am mers pe varianta zigbee unde s-a putut, pentru că vreau sa nu depind neapărat de wifi-ul de acasă, ma conectez prin hub la toate cele.

  1. Întrerupătoare – am folosit moono zigbee – pentru că livolo are câteva rateuri, plus că sistemul zigbee e închis și nu merge decât cu hub-ul lor. Am ales ceva rame mai speciale și mai rare, care mi-au plăcut, pe negru.

  2. Senzor de temperatură și umiditate – am folosit woox zigbee, cu care monitorizez aerul din casă, intenționez să iau și un purificator de aer, pentru că stau prost câteodată cu umiditatea.

  3. Senzor inundație – woox zigbee – am pus unul sub vana din baie, pentru că am avut inundație sub ea pentru că a fost fisurată o țeavă in 2 locuri și m-au vizitate vecinii. Voi pune unul și sub chiuveta de la bucătarie.

  4. Senzor de gaz – am găsit un model wifi pe tuya, care pare mai șmecher, ai multe informații pe el. Deși nu am gaz de la retea, ci folosesc butelie și aragaz, mi se întâmplă să o las deschisă și de 2 ori am avut scurgeri. Am primit notificare și am acționat conform. Pe viitor poate voi lua și o electrovalvă Smart care să oprească alimentarea cu gaz și apă.

  5. Jaluzea electrică – doar wifi – achiziționată tot cu ajutorul lui Andrei – doar wifi – am luat-o pentru că geamul din living e pe soare și vara vreau să trag jaluzelele pentru umbrire. Încă e in teste, mă cert cu nevasta ce draperii, perdele, jaluzele să luăm.

  6. Actuator pentru radiator zigbee – suntem deocamdată cu încălzirea pe CET, avem calorifere și vreau ziua când sunt plecat să opresc căldura și înainte să vin acasă, o pornesc de la distanță.

  7. Prelungitor Smart woox – am câteva chestii sub birou, și decât să mă aplec toată ziua să scot și sa bag pe ele, le pot controla pe fiecare separat, inclusiv prizele usb.

  8. Telecomandă IR universală woox – nu e nici zigbee, nici wifi, dar se poate integra ușor în comandă vocală gen google sau Alexa. Am luat-o în principal pentru a integra și aerul condiționat, să nu caut toată ziua după telecomenzi. Probabil o voi folosi și pentru TV.

  9. Bandă led digitală – experimentez și caut soluții de iluminat ambiental și asta e șmecheră rău. Cel mai tare e că are un controller muzical, cu efecte șmechere. Din păcate nu e wifi, ci are aplicația ei, cu conectare prin bluetooth. Dar caut încă ceva mai Smart.

  Am vrut să integrez și interfonul ăla vechi cu ceva, să îl schimb cu unul tactil, dar e sistemul analogic, cred, și puțini se pricep la astea. Mă gândesc să îmi pun un doorbell Smart (dacă tot îl am cumpărat), in caz că sună cineva și nu îs acasă, să văd cine m-am căutat. Plus un senzor de ușă (și ăla pe stoc, tot woox),in caz că forțează cineva ușa sau să vad când vine nevasta acasă :))
  Am și instalația aia de brad Smart, dar nu m-am dat pe spate. O fi de la bandă digitală…

  Asta e varianta eftinache, ce am, probabil la 2000-3000 lei au costat, dar am pile și nu mă doare așa tare.

  Pun mai jos niste poze, că tre să le încarc undeva. Poate face Andrei forumul ăsta mai de secolul 21, să poți posta mai ușor.

  întrerupător moono zigbee

  actuator calorifer zigbee

  senzor gaz tuya

Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

©2022 SmartHome360.ro Totul Despre si Pentru Smart Home! Partener LoxonePartener KNX

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Creează cont