• Acest subiect are 1 răspuns, 2 voci și a fost actualizat ultima dată acum 6 luni de Stefan.
Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #13741
  Antal Lorand
  Participant

  Am pornit in felul urmator, si anume electricianul mi-a recomandat iluminat exterior le casa, am si cumparat ceva de la Tracon, lumineaza frumos curtea si calea de acces, dar problema mea a fost ca eu daca ajung acasa trebuie sa intru in casa sa le aprind de la intrerupator. Si atunci am dat de SONOFF Basic. L-am conectat si pot aprinde iluminatul de la distanta iar eu cand ajung acasa, intru im curte/casa pe lumina.
  De atunci am facut gardul, unde iluminatul stalpiilor si a numarului de casa se porneste tot din SONOFF.
  Urmatorul proiect vreau sa trec pe un sistem zigbee, pentru monitorizarea temperaturii si a umiditatii in pivnita, iar la nevoie sa porneasca incalzirea de acolo. Are si SONOFF optiuni din acestea dar am deja 4 dispozitive pe wifi si nu vreau sa “obosesc” reteaua de 2.4Ghz.

  #13921
  Stefan
  Keymaster

  Salut Lorand,
  Doar cu 4 dispozitive pe wifi e ok reteua. Iti recomand zigbee (sau z-wave dar e mai scump) pentru ca sunt mai reliable device-urile, comunicarea si pentru senzorii care au un consum mai redus de energie. De asemenea pentru niste becuri merge wifi, dar pentru sisteme gen inundatie, fum etc. as merge cel putin pe zigbee (alte variante mai ales pe fir sunt recomandate pentru astfel de lucruri). Pentru zigbee te-ai gandit la un hub anume si o aplicatie unde sa poti grupa device-urile si sa faci automatizarile?

Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

©2022 SmartHome360.ro Totul Despre si Pentru Smart Home! Partener LoxonePartener KNX

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Creează cont