Vizualizare 5 articole - 1 la 5 (din 5 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #13962
  peizan
  Participant

  A reusit cineva sa integreze LG ThinQ in Goole Home? Dar fara Chromecast…

  #13964
  Andrei
  Participant

  Mie îmi spune că nu funcționează în această regiune.
  Într-o zi am căutat să schimb țara în setările contului LG, dar nu am găsit nimic și am lăsat-o baltă.

  #13991
  Stefan
  Keymaster

  Am avut si eu aceeasi problema cu LG si Gogole Home. Astfel am definit pe contul meu de google, un device de tip television, in Firebase am implementat functiile (in nodejs) pentru orice device compatibil Google Home si am folosit Realtime Database pentru a stoca starea TV-ului. Acum puteam sa vad device-ul in Google Home.
  Pe urma am folosit o placuta ESP8266 (pentru comunicarea pe wifi) cu care m-am conectat la Firebase. De fiecare data cand sunt modificari pe baza de date primesc si eu informatia respectiva., pe placuta wifi.
  Acum avand informatia ca s-a schimbat ceva in baza de date (si care camp anume s-a modificat) am facut tot pe placuta ESP8266 integrarea pe wifi cu televizorul LG, folosind fix API-ul pus la dispozitie de LG.
  Astfel informatiile pleaca de la Google Assistant, se fac modificarile in baza de date, pe urma ajung la placuta ESP8266, aceasta traduce comenzile apeland televizorul cu comanda specifica.
  Placuta ESP8266 am pus-o intr-un adaptor USB, adaptorul USB l-am bagat intr-un incarcator de telefon, astfel poate sta oriunde in casa si sa foloseasca wifi-ul de unde are semnal bun si nu ma incurca pe mine.
  Ca informatie mai exacta, placuta deschide 2 conexiuni websocket, una cu firebase-ul si una cu televizorul. Prin aceste conexiuni primeste si trimite date. Comunicarea este bidirectionala intre placuta si firebase. Daca comunicarea starilor nu ar fi bidirectionala ar fi probleme in scenarii de genul: inchizi tv-ul de la telecomanda si in baza de date ramane on. Daca dai comanda vocala de deschidere, in baza de date nu se face nicio modificare deci la placuta mea nu se trimite nicio modificare de stare.
  Pana acum am implementat suport pentru comenzile on/off, volum, mute/unmute, schimbare canal (am definit doar canalele pe care le folosesc cel mai des) si deschidere aplicatii (netflix, youtube, hbogo).
  Functiile de play/pause/resume le-am implementat doar in firebase (mi-a fost lene sa le mai fac si pe placuta) si sper sa mai fac niste moduri de functionare care sa lanseze un set de comenzi (similar cu routinele din google home).

  ESP8266

  Custom LG TV in Google Home

  #13995
  Andrei
  Participant

  Super tare că ai reușit. Multă muncă și dedicație!

  Eu m-am gândit că e mai ușor să integrezi televizorul în Home Assistant. Și de aici îl adaugi în Google Home.

  #14045
  AdrianXR
  Participant

  Eu am instalat fara nicio problema Tv-ul in LG ThinQ, apoi am facut legatura cu Google home si Home Assistant. Functioneaza fara probleme.

Vizualizare 5 articole - 1 la 5 (din 5 în total)
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

©2022 SmartHome360.ro Totul Despre si Pentru Smart Home! Partener LoxonePartener KNX

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Creează cont