• Acest subiect are 1 răspuns, 2 voci și a fost actualizat ultima dată acum 6 luni de Razvan.
Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #13942
  Adyta
  Participant

  Buna ziua,in contextul in care detin un mic atelier unde se vor face anumite operatiuni cu degajare de fum printre care si sudura,as vrea sa stiu daca pot monta un senzor de temperatura si umiditate smart ZigBee woox imperecheat cu un gateway.ul smart ZigBee woox Tuya sau un ecosistem asemanator si creat un scenariu in care in momentul depasirii unei anumite temperaturi sa primesc o notificare pentru un posibil incendiu.Un sistem integral AVI nu mi se pare solutia perfecta pentru cazul meu.

  #13981
  Razvan
  Participant

  Senzorul de temperatura posibil sa se activeze prea târziu.

  Te poți juca in esphome cu senzori de flacara și ceva ESP8266. N-am testat personal, dar e fezabil. Și n-ar genera fals pozitiv cum ma gândesc ca ar genera orice senzor de fum/CO2.

  Sau, senzor de fum armat/dezarmat la iesire/intrare în atelier. Ar fi probabil mai facil, fără DYI.

  Sau automatizare (senzor prezenta, dacă e inactiv mai mult de 30 min activează automat senzor de fum; SAU dacă becul e stins / priza cu monitorizare consum de la lampa de birou e stinsa de XX minute) – funcție de automatismele tale în atelier.

  Ma gândesc de exemplu ca aprinzi /stingi lumina, urmărind statusul becului poți face automatizare care sa dezactiveze senzorul când ești în atelier și sa îl activeze când pleci/stingi bec.

Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

©2022 SmartHome360.ro Totul Despre si Pentru Smart Home! Partener LoxonePartener KNX

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Creează cont