• Acest subiect are 4 răspunsuri, 2 voci și a fost actualizat ultima dată acum 6 luni de Aurel.
Vizualizare 5 articole - 1 la 5 (din 5 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #13940
  Aurel
  Participant

  Salut. Mă interesează să fac un sistem de sonorizare pentru Home Assistant pentru ascultat muzică în mai multe camere, pentru atenționare când sună cineva la sonerie, sau un sistem de interfon de vorbit cu cine sună la poartă. Am Home Assistant instalat pe rpi4b cu ssd. Cu o boxă Google Home la care am asociată o sonerie Tuya, avertizarea că sună cineva la poartă vine după vreo două minute pentru că trebuie să treacă prin două cloud-uri. Aș vrea să fac un sistem local, să nu depindă de internet. Varianta cea mai simplă, probabil ar fi o boxă activă montată direct la jack-ul de la raspberry pi dar nu pot să întind fire toată casa. Mă gândeam la boxe wireless cum sunt cele sonoff de la ikea dar am constat că momentan nu sunt deloc pe stock și nu știu cum se aud, alea raft am văzut că au 10×30 cm, poate are cineva și îmi spune cum se aud. Sonoff originale mi se par un pic cam scumpe. Am găsit la Altex un soundbar Hama care, se pare că are wifi, spune în specificații pentru conectare cu alexa, dar nu știu dacă se poate conecta wifi direct la Home Assistant și dacă pornește automat când sună cineva la poartă.
  https://altex.ro/soundbar-hama-54852-60w-bluetooth-internet-negru/cpd/HTS54852/?cq_src=google_ads&cq_cmp=9708672393&cq_con=99139749483&cq_term=&cq_med=pla&cq_plac=&cq_net=g&cq_plt=gp&gclid=Cj0KCQiAk4aOBhCTARIsAFWFP9Gxc0YeByMhsFLap91loEFLkENaj13e78Y1J-4WzDI6W1t0ahHUfuUaAg1DEALw_wcB
  Vă rog să îmi spuneți dacă aveți ceva recomandări. Vă mulțumesc.

  #13950
  Andrei
  Participant

  Eu mi-am pregătit o automatizare să sune un doorbell.mp3 pe Nest Mini și Nest Hub. Nu are delay.
  Sunt mulțumit de boxele Google.

  Acum caut un buton care să îl montez la poartă și să dea trigger la acțiune când îl apeși.

  #13951
  Aurel
  Participant

  Mulțumesc pentru răspuns. Am făcut și eu o automatizare cu text to speech setat pe limba română să spună de exemplu: ”este cineva la poartă” sau ”rufele s-au terminat de spălat” etc. Merge într-adevăr fără delay. Problema este că boxele Google Home nu merg fără internet și eu tocmai de asta am trecut pe Home Assistant ca să nu depind de internet. Tocmai mă uitam la o postare pe net cu boxele sonos dacă funcționează local și fără internet și se pare că ar funcționa și m-ar tenta să achiziționez și o boxă sonos, eventual din cele de la ikea că sunt mai ieftine, ca să am și variantă pentru situația în care nu funcționează internetul. Aș fi fost interesat dacă ar mai fi și alte boxe wifi care să funcționze cu Home Assistant fără internet.

  #13953
  Andrei
  Participant

  Ai dreptate. Încearcă să conectezi o boxă Bluetooth la server, văd că Pi4B are BT5 integrat. Aici ai opțiuni mai multe și mai ieftine. Poate reușești să o automatizezi.

  Mai este o postare ‘Sonorizare multiroom DIY’ pe ‘Alte sisteme smart’, poate te ajută.

  #13954
  Aurel
  Participant

  Am în mai multe camere soundbar-uri care se aud super și m-am gândit să le folosesc cu home assistant prin bluetooth, nu știu încă dacă ar merge direct asociate cu home assistant-ul, dar problema este la notificări dacă soundbar-urile sunt oprite. Pot să folosesc o telecomandă universală broadlink pe care o am ca să pornească cu o automatizare un soundbar dar, cu siguranță, va fi un delay până să pornească și să se asocieze prin bluetooth și nu știu dacă mai apucă să redea notificarea. Pentru ascultat muzică cred că ar fi o soluție valabilă pe care am să o cercetez.

Vizualizare 5 articole - 1 la 5 (din 5 în total)
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

©2022 SmartHome360.ro Totul Despre si Pentru Smart Home! Partener LoxonePartener KNX

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Creează cont