Am cumparat 2 senzori si i-am integrat in Home Assistant.
Pentru “conectarea” la Home Assistant am folosit o placa ESP-32 D1 mini.
Cost senzori – 65 Lei (2 buc)
Cost placa – 50 Lei
Documentatie – https://esphome.io/components/sensor/xiaomi_ble.html?highlight=xiaomi#lywsd03mmc
In prima faza am conectat unul din senzori in aplicatia Mi Home – mai mult din curiozitate, ca sa vad ce afiseaza in aplicatia originala.
Binding key-ul l-am obtinut urmand pasii din documentatie, conectandu-ma la fiecare senzor accesand siteul https://atc1441.github.io/TelinkFlasher.html. Te poti conecta atat de pe mobil cat si de laptop – prin Bluetooth. Foloseste Chrome, din Firefox nu merge. Apasa “Do activation” de mai multe ori daca nu apare biding key-ul din prima.
Urmatorul pas a fost sa instalez ESP Home in Home Assistant si sa configurez placa. Am conectat-o prin USB si am incarcat codul (l-am scris folosind exmplele din documentatie).
Prima “flash-urie” trebuie facuta prin USB, urmatoarele se pot face prin WiFi.
Pe urma am schimbat firmware-ul senzorilor. Am pus firmware-ul ATC si am rescris codul de pe placa ESP. Chestia ciudata a fost ca a scazut nivelul bateriei. Din ce am citit firmware-ul Xiaomi nu indica corect nivelul bateriei (imi arata 100% cu firmware-ul original si pe urma a scazut la 92%).
Probabil ca voi incerca si firmware-ul PVVX, dar inca nu am avut timp.
Am comandat inca 4 senzori pe care urmeaza sa ii primesc.
Home Assistant ruleaza pe o masina virtuala, pe un Mini PC HP G4 cu processor i5-8500U si 8GB RAM. Pentru virtualizare folosesc Proxmox.